Archive for the ‘Therapies’ Category

December 8, 2014  |  0 comments

The Mala Reka river in Mavrovo national park Macedonia, the river that is supposed to be damed with the EBRD-financed Boskov Most project. You can use the videos or photos for your TV station, radio, magazine or blogs. Also we have 4K Video of the river Radika. Feel free to contact Mr Gazmend Kerkuti for free copyright release, in writing (e-mail djmenny@gmail.com)

Support it’s growing!

Watch the video in Youtube, here>

 • 02-22-16 uk Hydro Power Plant Lukovo Pole, National Park Mavrovo, Macedonia Click Here >
 • 02-22-16 uk Hydro Power Plant Boskov Most, National Park Mavrovo, Macedonia Click Here >
 • 10-31-15 uk  Guardian News and Media Limited – Macedonia dam faces the axe over risk of Balkan lynx extinction Click Here >
 • 10-31-15  Albania Top-ChannelTV – Merr fund odisea e Radikës; Strasburgu urdhëron Maqedoninë të mos e devijojë lumin Click Here>
 • 09-07-15 Bilten Regional Portal: Biznis protiv prirode Click Here >
 • 08-24-15  Macedonia Невладини сектор – стоп на активностите за изградба на Луково поле и Бошков мост.  Click Here>
 • 08-24-15 Albania Shoqatat ekologjike kundër realizimit të projekteve në Parkun Kombëtar të Mavrovës. Click Here >
 • 03-22-15 Albania  TOP-Channel: Ekspertët: Të ndalet ndërtimi i HEC-eve. Humbasim më shumë nga shkatërrimi i lumenjve Click Here>
 • 03-19-15  Macedonia Петицијата за Луково Поле и Бошков мост е прифатлива за ЕУ Click Here>
 • 02-25-15  Macedonia Гардиан: Балканскиот рис ги запре проектите Бошков мост и Луково поле Click Here>
 • 02-25-15 Albania Dibra e gatshme ta mësojë Tetovën se si bëhet “lufta” kundër pushtetit Click Here>
 • 02-22-15 uk The Guardian News – Balkan dam boom threatens Europe’s last wild waterways  Click Here>
 • 02-22-15 Albania Top-Channel – Devijimi i lumit Vjosa në Greqi, ngërçi i ri me Shqipërinë Click Here>
 • 02-22-15 Albania Top-Channel – Investigimi i “The Guardian”: HEC-et po shkatërrojnë Ballkanin Click Here >
 • 12-07-14  Macedonia Ekostav: БОШКОВ МОСТ И ЛУКОВО ПОЛЕ ПРЕДМЕТ НА ИСТРАГА НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА ЗА КРШЕЊЕ НА КОНВЕНЦИЈАТА ЗА ЗАШТИТА НА ПРИРОДАТА (БЕРНСКА КОНВЕНЦИЈА) Click Here >
 • 11-12-14  Macedonia Швајцарскиот весник „НЦЦ “Синото срце на Европа чука на Балканот Click Here >
 • 11-12-14  Macedonia ГАЛЕРИЈА Скелет од риба предупредува на опасноста од браната на Луково поле Click Here >
 • 11-11-14  Macedonia ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЛУКОВО ПОЛЕ!!! Објавено е решение за потребата од ОВЖС студија и определување на обемот на студијата!!! Click Here >
 • 11-11-14  Macedonia  a1 ФОТО: Уметници направија џиновски костур од риба за спас на Радика Click Here>
 • 11-10-14  Macedonia Со Land Art за спас на Радика Click Here > by Nikola Pisarev
 • 10-21-14  Macedonia Плусинфо Се одлага изградбата на ХЕЦ „Бошков мост“ Click Here >
 • 10-21-14   Macedonia Сител Телевизија: Потребни се дополнителни анализи за изградба на Бошков мост Click Here >
 • 10-21-14   Macedonia ALSAT-MK „ЕБОР“ се премислува за хидроцентралата Бошков Мост? Click Here >
 • 09-11-14   Macedonia 24 ВЕСТИ | Ќе се гради ли хидроелектраната во Маврово? Video  Click Here >
 • 09-09-14  Albania  Portalb | Ku është Radika? (Ilustrim me foto) Click Here >
 • 09-09-14  Albania  Afro 100 mijë nënshkrime kundër projektit “Fusha e Lukovës” Click Here >

Read more

December 2, 2014  |  0 comments


Project name “Dibra 4K” by Gazmend Kërkuti (djmenny.com)
Music: Xhamadani Vija Vija – Sophie Castriota
Arranged and Produced by Sophie Castriota and Phil Hancock
Vocals – Sophie Castriota
Piano – Phil Hancock
Website: http://www.sophiecastriota.com
Facebook: https://www.facebook.com/sophiecastri…
Instagram: http://instagram.com/sophiecastriota
Twitter: https://twitter.com/sophiecastriota

BORDI DREJTUES DIBRA 4K:
Adhurim (Tallam) Kaja, Regjisor;
Afrim Kërkuti (inxhinier i diplomuar i elektroteknikës), drejtues teknik;
Bardhyl Marku, (inxhinier i diplomuar i arkitekturës), këshilltar
Bujar Karoshi (gazetar), drejtues;
Gazmend (Menny) Kërkuti, editim;
Ibrahim Kolari (biznesmen) sponsor nr. 3;
Mice Cenobafte (biznesmen) sponsor nr. 2

December 1, 2014  |  0 comments

fish_5_600

Photo contribution  Nikola Pisarev Read more

March 21, 2014  |  0 comments

World premiere at SXSW Film 2014
For more information, check out http://www.DamNationFilm.com
For media and screening requests, http://www.DamNationFilm.com/contact

This powerful film odyssey across America explores the sea change in our national attitude from pride in big dams as engineering wonders to the growing awareness that our own future is bound to the life and health of our rivers. Dam removal has moved beyond the fictional Monkey Wrench Gang to go mainstream. Where obsolete dams come down, rivers bound back to life, giving salmon and other wild fish the right of return to primeval spawning grounds, after decades without access. DamNation’s majestic cinematography and unexpected discoveries move us through rivers and landscapes altered by dams, but also through a metamorphosis in values, from conquest of the natural world to knowing ourselves as part of nature.

March 3, 2014  |  0 comments

Unë bëj me dije se 2.3 m3/s nuk është një depozitë uji në çati. 2.3 m3/s x 60 sekonda x 60 minuta x 24 orë x 365 ditë është një sasi e pallogaritshme në vlerë monetare. Radika është i vetmi lumë në Evropë që është i pijshëm. Mjafton që ta fusësh në shishe të qelqta dhe e shet në vendet arabe 2 dollarë, siç e shet shteti maqedonas, dhe 1 dollar është në bursë sot. Pra, përftimi vetëm si ujë i pijshëm është i jashtëzakonshëm. Po të flasim edhe për energji, atëherë përfitimi është shumë herë më i madh, sepse kjo prurje do të kalojë të themi për 250 ditë. Pra po të llogaritet me 4 kaskada: nga Fierza, Komani, Vau i Dejës dhe Ashta janë 400 m lartësi x 2.3 m3/s dhe mua më del një humbje në energji me miliona euro në vit. Pra shikoni sa e vlefshme është ajo që thuhet 2.3 m/s. Për të mos folur për florën, faunën, tokën, lagështirën, ujërat nëntokësore, apo ujërat mbitokësore.

“Lumenjtë, marrëveshja që u nënshkrua me Maqedoninë”
» Dërguar më: 03/03/2014 – 07:38
Ola Mitre (gazeta shqipetare) linku origjinal Kliko Ketu> Read more

February 19, 2014  |  0 comments

protesta_round 2

For ELEM and Macedonian government it’s not enough our voice in Diber/Debar, Peshkopi, Tirana (AL), New York (USA), Venice (ITA) Skopje (MACEDONIA) and to more then 100 Scientists who are against project Lukovo. Round II of protest… coming soon!

” We are scientists from all over the world who are concerned with ecosystems and biodiversity.
We all consider it essential to preserve areas of high ecological value and protecting our existing national park system is an indispensable component of this aim. We are surprised that your institutions have even considered supporting these dam projects ”

EURONATURE Vienna, Radolfzell,
January 2014

You are currently browsing the archives for the Therapies category.