Archive for the ‘Therapies’ Category

January 12, 2014  |  0 comments

radika_on_01-12-14

World, this is river Radika today!
They say picture has thousands of words.  Please allow me to say a few…

Dear ELEM can’t you see there is no water to take?!
Do you know the part left of this river is our drinking water?!
Is this what you call Bratstvo Edinstvo (translated in English Bratstvo Edinstvo means Brotherhood and Unity)

I don’t think so!!!

Building 20Km tunnels to steal this water, instead of building our roads… its nonsense!
Did you use this water for 40 years and you employed only 3% of the locals to this day… and you still using it, abusing it, and you still not contributing nothing for the town of Debar.

Look at the picture… and ask yourself!
Is it worth it?

December 21, 2013  |  3 comments
 • 1. Ruzhdi Lata Kryetar i Dibres te Madhe: Gjaku dhe Uji nuk falen!
 • 2. Ilir Krosi Kryetar i Peshkopise: Betejat Dibra i ka kryer ne gryk te Radikes!
 • 3. Pandeli Majko: Jem pjese e “Beselidhjes se Radikes” pasi sot dibranet kane nevoje!
 • 4. Perparim Spahiu: Projektet egsiztojn, Shqiperia duhet t’i kundershton!
 • 5. Ambijentalistet Evropjan: Mbi 100 shkencetare kundra devijimit dhe ndertimeve te HEC’it!
 • 6. Valon Saraçini, Ministër i Ekonomisë Maqedoni: “Poqëse një element negativ tregon që ky projekt do të bëj dëm për rajonin e Dibrës, për banorët e Dibrës, ky projekt nuk realizohet”.
 • 7. Abdilaqimi Ademi, ministerI mjedisit Maqedoni: Nese ki projekt eshte ne dam te natyres nuk do te lejom ndertimin e akumulimit!
 • 8. Julijeta Marku BDI: Deputetja e zonës së Dibrës, jam kundër projektit të “Fusha e Lukovës”
 • 9. Banka Boterore: Duke bërë ende vlerësime… Ujërat mund të devijohen më pak se 2 m³/s !!!
 • 10. Sali Berisha ish-kryeministri: Shpreha mbështetjen për shqetësimin e drejtë të banorëve të Dibrës.
 • 11. Lulzim Basha: Radika ceshtje e interest kombetare!
 • 12. Edi Rama kryeministri: Ska projekt!
 • 13: Damian Gjiknuri: Radika nje spekulim!
 • 14. ELEM: Me ujin e Radikes do ndertojme 14 hidrocentrale ne Vardar!
 • 15. Mqedonia: Владимир Ѓорѓиев: Do vazhdojme me projektin! Nuk Ndalemi!
 • 16. Ali Ahmeti BDI – Ne Heshtje?!
 • 17. Aleanca Kuq e Zi: Të zbardhni cdo bisedim protokolli!
 • 18. Petrit Vasili: Kryetari i grupit parlamentar të LSI: Nuk do të heqë dorë nga Radika!
 • 19. Kosova: Ministri i Ambientit Dardan Gashi thotë: Maqedonia zyrtarisht nuk na ka njoftuar !
 • 20. Greqia: Projekti I Mireseardhur!
 • 21. Serbia: Projekti I Mireseardhur do bejme lumin Morava lundrues me ujin e Radikes!
December 20, 2013  |  0 comments

srr_alba_600

For more pictures from Dibran kids around the world
protesting to save River Radika Click Here>
Even to the kids if you explain what project Lukovo will do to the river, animals, plants, lake etc… they will start to feel confused and sad :(
But please… don’t you dare tell them that your taking the drinking water too! Read more

December 18, 2013  |  0 comments

In this video you see River Radika and Black Drin River forming the Dibra/Debar lake. After approximately 50 km (31 mi) it crosses the border to Albania, west of Diber/Debar, Macedonia. It merges with the White Drin in Kukës to form the Drin, which flows into the Adriatic Sea. It drains most of the eastern border region of Albania. If Radika is taken Albania will lose a lot of water! The Drin River is extremely important for the Albanian economy, especially for its electricity production. Four dams are built over its cascades producing most of Albania’s electricity.

December 11, 2013  |  0 comments

This is River Radika near Kosovrast village, and as you see it’s dry!
There is not enough water for the river itself.
Now, please tell us witch part of the stream you planing to take?!

river_radika_dry_2

You are currently browsing the archives for the Therapies category.