December 21, 2013  |  3 comments
 • 1. Ruzhdi Lata Kryetar i Dibres te Madhe: Gjaku dhe Uji nuk falen!
 • 2. Ilir Krosi Kryetar i Peshkopise: Betejat Dibra i ka kryer ne gryk te Radikes!
 • 3. Pandeli Majko: Jem pjese e “Beselidhjes se Radikes” pasi sot dibranet kane nevoje!
 • 4. Perparim Spahiu: Projektet egsiztojn, Shqiperia duhet t’i kundershton!
 • 5. Ambijentalistet Evropjan: Mbi 100 shkencetare kundra devijimit dhe ndertimeve te HEC’it!
 • 6. Valon Saraçini, Ministër i Ekonomisë Maqedoni: “Poqëse një element negativ tregon që ky projekt do të bëj dëm për rajonin e Dibrës, për banorët e Dibrës, ky projekt nuk realizohet”.
 • 7. Abdilaqimi Ademi, ministerI mjedisit Maqedoni: Nese ki projekt eshte ne dam te natyres nuk do te lejom ndertimin e akumulimit!
 • 8. Julijeta Marku BDI: Deputetja e zonës së Dibrës, jam kundër projektit të “Fusha e Lukovës”
 • 9. Banka Boterore: Duke bërë ende vlerësime… Ujërat mund të devijohen më pak se 2 m³/s !!!
 • 10. Sali Berisha ish-kryeministri: Shpreha mbështetjen për shqetësimin e drejtë të banorëve të Dibrës.
 • 11. Lulzim Basha: Radika ceshtje e interest kombetare!
 • 12. Edi Rama kryeministri: Ska projekt!
 • 13: Damian Gjiknuri: Radika nje spekulim!
 • 14. ELEM: Me ujin e Radikes do ndertojme 14 hidrocentrale ne Vardar!
 • 15. Mqedonia: Владимир Ѓорѓиев: Do vazhdojme me projektin! Nuk Ndalemi!
 • 16. Ali Ahmeti BDI – Ne Heshtje?!
 • 17. Aleanca Kuq e Zi: Të zbardhni cdo bisedim protokolli!
 • 18. Petrit Vasili: Kryetari i grupit parlamentar të LSI: Nuk do të heqë dorë nga Radika!
 • 19. Kosova: Ministri i Ambientit Dardan Gashi thotë: Maqedonia zyrtarisht nuk na ka njoftuar !
 • 20. Greqia: Projekti I Mireseardhur!
 • 21. Serbia: Projekti I Mireseardhur do bejme lumin Morava lundrues me ujin e Radikes!

3 Responses to “-= Qendrimet mbi Radiken =-”

 1. ramadankoqinaj says:

  Kur nuk është macja në shtëpi minjtë bëjnë dasëm.

 2. Shqiptarët megjithatë nuk do t,a lejojnë devijimin e Radikës.Sa për devijim nuk ju vjen radha maqedonasve sepse ajo mund të devijohet brenda teritorit të Kosovës.Jorastësisht zoti e ka falë në2200 m lartësi mbidetare në malin Vracë.Ajo është
  pronë shqiptare dhe do të rrjedhë ashtu si ka dashtë zoti.

 3. CIDD ka dorëzuar një projekt në IPAK(projekt për bashkpunim ndërkufitar) për ruajtjen e biodiversitetit ne lumin Radika dhe fton palën maqedonase pëe bashkpunim miqësor me shqiptarët.Përndryshe konsirerojmë që nëse Maqedonia
  vazhdon njëanshëm në këtë mënyrë dhe me instruksione greko serbe atëhere maqedonasit i kane bere hesapet pa hangjinë.


Leave a Reply